Ce conține noul program de relansare economică: Granturi nerambursabile de 3,1 miliarde de euro pentru horeca, IMM-uri, firmele care fac angajări, firme din mediul rural

Conducerea PNL a discutat în ședința de luni noul program economic de relansare, pe care guvernul îl va finaliza și îl va implementa, a anunțat premierul Ludovic Orban. Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a detaliat câteva dintre măsurile conținute în acest program care are ca scop relansarea activității economice afectate profund de criză provocată de pandemie.

Programul va conține o parte consistentă de granturi, adică fonduri nerambursabile, pe care guvernul le va acorda grație finanțărilor de la Comisia Europeană. La acestea se vor adăuga și împrumuturi și garanții de stat.

În ceea ce privește granturile, acestea vor fi în valoare de 3,125 miliarde de euro. Sursele de finanțare vor fi programul ReactEU al Comisiei Europene (un program total de 55 miliarde euro sub formă de Asistența de redresare pentru coeziune și teritoriile Europei dedicat special ieșirii din criză) și relocările între proiecte la nivelul programelor europene aflate deja în implementare în România, a declarat Marcel Boloș.