Cum a reusit o femeie sa primeasca ilegal aproape 200.000 de lei de la Uniunea Europeana. Procurorii DNA au trimis-o in judecata

Femeia a derulat un proiect finanţat din fonduri europene nerambursabile, prin care şi-a achiziţionat un utilaj în valoare de aproape 200.000 de lei.

O femeie din judeţul Sălaj a fost trimisă în judecată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj, întru-un dosar de corupţie. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, Dorina-Cristina Dîrjan este acuzată de săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Astfel, susţin anchetatorii, pe parcursul anului 2012, în contextul derulării unui proiect finanţat din fonduri nerambursabile privind achiziţia unui utilaj pentru lucrări de pregătire a ternului, inculpata a depus la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit un certificat de absolvire cu conţinut nereal, prin care s-a urmărit îndeplinirea condiţiilor prevăzute în contractul de finanţare şi în Ghidul solicitantului, în vederea obţinerii de fonduri din bugetul Uniunii Europene. Documentul respectiv atesta în mod fals că sălăjeanca a efectuat un curs de iniţiere pentru ocupaţia „maşinist utilaje cale şi terasamente”.

“Acest demers a avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene în cuantum de 192.224 lei, sumă cu care Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale s-a constituit parte civilă în cauză”, arată sursa citată, adăugând că a fost instituit sechestrul asigurător asupra unui buldoexcavator ce aparţine inculpatei, până la concurenţa sumei amintite.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Sălaj cu propunere de menţinere a măsurii asiguratorii.