Cum arata declaratia pe proprie raspundere de care vei avea nevoie pentru a iesi noaptea din casa – DOWNLOAD

  • Ministrul de Interne, Marcel Vela, a prezentat sâmbătă ordonanţa militară pentru limitarea răspândirii coronavirusului
  • Cetăţenii vor putea ieşi din case între orele 22:00 şi 06:00 doar dacă au un motiv întemeiat
  • Pentru deplasările în timpul nopţii este nevoie de o adeverinţă de la angajator sau o declaraţie pe propria răspundere

Ministrul afacerilor Interne, Marcel Vela, a prezentat sâmbătă seara ordonanţa militară nr. 2, care prevede, printre altele, o serie de măsuri pentru prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus.

Printre măsurile anunţate de Vela se numără şi obligaţia ca cetăţenii care circulă între orele 22:00 şi 06:00 să prezinte autorităţilor o adeverinţă de la angajator, care să ateste necesitatea deplasării sau o declaraţie pe proprie răspundere cu privire la motivele deplasării.

Potrivit ordonanţei militare, cetăţenii se pot deplasa pe timpul nopţii doar pentru a ajunge la serviciu, în cazul în care nu există posibilitatea muncii de acasă, pentru cumpărarea de alimente sau alte produse care acoperă necesităţi de bază, pentru a primi asistenţă medicală în cazul urgenţelor, pentru deplasări scurte în apropierea domiciliului sau pentru alte motive întemeiate, cum ar fi îngrijirea persoanelor în vârstă sau cu dizabilităţi.

Potrivit noilor măsuri, declaraţia pe proprie răspundere va trebui să cuprindă obligatoriu numele şi prenumele persoanei, data naşterii, domiciliul, motivul deplasării, data completării declaraţiei şi semnătura persoanei. Declaraţia va fi predată autorităţilor care efectuează controlul.

Reglementările valabile pentru intervalul orar 22:00 – 06:00 sunt valabile şi pentru intervalul 06:00 – 22:00, dar au doar caracter de recomandare.

Descarcati documentul din partea de sus a paginii.