Diaspora Start-Up

PE SCURT:

  • Se finanteaza 100.000 EURO / proiect
  • Doar pentru persoanele care se intorc din diaspora
  • Rata de cofinantare variaza intre 0 si 15%

AVANTAJE:

  • Se finanteaza orice fel de activitate, vedeti lista de mai jos
  • Se pot deconta utilaje, salarii, chirie, autoturism, franciza, website, etc.
  • Trebuie creat minim un loc de munca si pastrat 12 luni dupa implementare

În cadrul unei ședințe de guvern din data de 13 februarie 2020, ministrul Fondurilor Europene a declarat că în perioada februarie-martie 2020 vor fi lansate 10 noi apeluri de proiecte.

Conform declarațiilor ministrului Fondurilor Europene, valoarea apelurilor de proiecte este în jur de 250 de milioane de euro și sunt câteva categorii de beneficiari vizați.

Printre beneficiari se numără și diaspora, unde se intenționează să fie relansat apelul de proiecte într-o formă nouă, adaptată scopului pentru care va fi lansat apelul, respectiv de a asigura crearea de locuri de muncă şi oportunități de business pentru cei care sunt plecați în străinătate.

A doua categorie de beneficiari este cea a studenților în an terminal. Se dorește lansarea unui test pilot prin care se următește simularea înfinţării de startup-uri, mai ales în zonele tehnice.

Ieri, 27 februarie 2020, ministrul Boloș a făcut precizări referitoare la apelul adresat celor din diaspora.

Referindu-se la viitorul apel de proiecte „România te așteaptă”, ministrul Fondurilor Europene a explicat că se intenționează majorarea valorii maxime a granturilor care vor fi acordate de la 40.0000 euro, finanțarea maximă acordată în cadrul Diaspora Start-up (apel lansat în trecut) la 100.000 euro, pentru a genera un impact mai mare în economie.

Conform declarațiilor ministrului din data de 13 februarie, apelul urmează să fie lansat în perioada următoare.

ULTIMELE ŞTIRI

07/06/2021

Idei de afaceri HoReCa, în România: De la Vocea clientului la platforma online prin care firmele găsesc bucătari

O serie de idei de afaceri românești din domeniul restaurantelor și hotelurilor au absolvit acceleratorul de afaceri HoReCa Business Accelerator 2021 – […]
21/04/2021

Ajutoarele HoReCa si Agentii de Turism 2021: Lista cheltuielilor eligibile și condițiile pentru firme (proiect de procedură)

Ministerul Economiei a lansat, miercuri, în dezbatere publică propunerea oficială de procedură de implementare a viitoarei scheme de ajutoare de […]
21/04/2021

Comisia Europeană a aprobat schema de ajutoare HoReCa la valoarea de 500 milioane euro

Comisia Europeană permite statului român să acorde ajutoare de stat de până la 500 de milioane de euro în total […]

SUNAŢI ACUM ŞI PROGRAMAŢI O ÎNTÂLNIRE

Avem experientă în aproape toate domeniile de activitate, cu zeci de proiecte aprobate atât in mediul rural cât şi urban.