POR 2.1.A – Finantare de la 25000 la 200000 EUR pentru Microintreprinderi

PE SCURT:

 • Se finanteaza pana la 200000 EUR / proiect
 • Pot aplica firmeie din regiunile Nord Est, Sud Est, Sud Vest Oltenia, Vest, Centru
 • Firma trebuie sa aiba vechime cel putin 12 luni si profit
 • Rata de cofinantare trebuie sa fie de cel putin 10%

AVANTAJE:

 • Se finanteaza aproape orice fel de activitate, vezi lista mai jos
 • Se pot deconta utilaje, constructie, website, etc.
 • Trebuie create minim cinci locuri de munca si pastrate 36 luni dupa implementare
 • Conteaza data si ora depunerii proiectului pentru evaluare
 1. În cadrul prezentului apel NU SE POT depune proiecte pentru investițiile localizate în regiunile de dezvoltare Sud Muntenia, Nord Vest, București Ilfov sau pe teritoriul acoperit de instrumentul Investiţii Teritoriale Integrate (ITI) Delta Dunării
REGIUNE JUDET
SUD MUNTENIA IALOMITA CALARASI GIURGIU TELEORMAN DAMBOVITA PRAHOVA ARGES
NORD VEST BIHOR CLUJ NAPOCA SALAJ SATU MARE MARAMURES BISTRITA NASAUD
BUCURESTI BUCURESTI
ILFOV ILFOV
ITI DELTA DUNARII TOT TERITORIUL

 

 1. Regiunile în cadrul cărora SE POT solicita finanțări în cadrul curentului apel de proiecte sunt Nord Est, Sud Est, Sud Vest Oltenia, Vest, Centru. Mai jos este lista cu regiunile de dezvoltare unde se pot depune proiecte.
REGIUNE JUDET JUDET JUDET JUDET JUDET JUDET
NORD EST BACAU VASLUI NEAMT IASI SUCEAVA BOTOSANI
SUD EST BUZAU BRAILA VRANCEA GALATI CONSTANTA TULCEA
SUD VEST OLTENIA VALCEA OLT DOLJ GORJ MEHEDINTI
VEST HUNEDOARA ARAD TIMISOARA CARAS SEVERIN
CENTRU BRASOV COVASNA HARGHITA MURES SIBIU ALBA IULIA

 

 1. Investițiile eligibile pentru co-finanțare prin acest program includ:
 • Construirea, modernizarea, extinderea spațiului de producție/ prestare servicii
 • Dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line.

 

 1. Contribuția solicitantului la finanțarea investiției trebuie să fie de minimum 10% din valoarea eligibilă a investiției. Valoarea eligibilă a investiției reprezintă suma cheltuielilor eligibile incluse în proiect.

 

 1. În cadrul acestui apel, proiectele pot fi depuse doar în perioada 08.07.2019 ora 12:00:00 – 08.11.2019 ora 12:00:00. Perioada de depunere a proiectelor poate fi redusă în cazul în care bugetul apelului este consumat mai devreme. Selecția proiectelor se va realiza conform prevederilor de mai jos:
  • Cererile de finanțare depuse în primele două luni ale apelului vor parcurge etapele de verificare a conformității administrative și eligibilității și evaluare tehnică și financiară, urmând a fi direct contractate cele care au obținut cel puțin 85 de puncte (pragul de calitate) și care se încadrează în alocarea financiară disponibilă pentru acest apel. Dacă alocarea financiară disponibilă nu este acoperită, restul proiectelor care au obținut între 50 și 84 de puncte, vor fi menținute în competiția cu proiectele din lunile următoare.
  • Cererile de finanțare depuse în următoarea lună (i.e. luna 3 de depunere), vor parcurge etapele de verificare a conformității administrative și eligibilității și evaluare tehnică și financiară. Proiectele care au obținut cel puțin 80 de puncte (noul prag de calitate) atât din prima tranșă (din cele menținute în competiție) cât și din tranșa curentă, vor fi contractate dacă se încadrează în alocarea financiară rămasă disponibilă. Dacă alocarea financiară disponibilă nu este acoperită, restul proiectelor care au obținut între 50 și 79 de puncte (provenind din ambele tranșe), vor fi menținute în competiția cu proiectele din lunile următoare.
  • Cererile de finanțare depuse în luna 4 vor parcurge etapele de verificare a conformității administrative și eligibilității și evaluare tehnică și financiară. Proiectele care au obținut cel puțin 75 de puncte (noul prag de calitate) atât din tranșele anterioare (din cele menținute în competiție) cât și din tranșa curentă, vor fi contractate dacă se încadrează în alocarea financiară rămasă disponibilă. Dacă alocarea financiară disponibilă nu este acoperită, vor fi selectate, în ordinea punctajelor, proiectele rămase în competiție, care au obținut cel puțin 50 de puncte (provenind din toate tranșele).
  • Proiectele care obțin mai puțin de 50 de puncte sunt respinse.

 

 1. Valoarea eligibilă a proiectului trebuie să fie de minimum 25.000 euro, echivalent în lei la cursul de schimb InforEuro valabil la data lansării apelului de proiecte (publicării ghidului specific). Valoarea maxima eligibila a proiectului nu poate depasi 200.000 euro.

 

 1. Alocarea prezentului apel de proiecte este de 77,44 milioane euro (contribuția FEDR și Buget de stat).
Regiunea Nord Est Sud Est Sud Vest Oltenia Vest Centru
Mil. Euro 26.26 12.91 13.03 10.77 14.47

 

 1. Solicitanții eligibili în cadrul acestui apel de proiecte sunt societățile constituite în baza Legii nr. 31/1990 privind societățile sau societăți cooperative care se încadrează în categoria microîntreprinderilor (au un număr mediu de salariaţi mai mic decât 10 şi realizează o cifră de afaceri anuală netă sau deţin active totale de până la 2 milioane de eur).

 

 1. Solicitantul a desfăşurat activitate pe o perioadă corespunzătoare cel puţin unui an fiscal integral, nu a avut activitatea suspendată temporar oricând în anul curent depunerii cererii de finanțare și în anul fiscal anterior și a înregistrat profit din exploatare (>0 lei) în anul fiscal anterior depunerii cererii de finanțare. O întreprindere care depune cererea de finanţare în cursul anului 2019, trebuie să fi fost înfiinţată cel mai târziu la 3 ianuarie 2018 (prima zi lucrătoare din anul 2018) și să fi înregistrat profit din exploatare la 31 decembrie 2018. Criteriile privind durata de activitate şi profitul din exploatare se referă la întreaga activitate a solicitantului (i.e. indiferent de domeniul de activitate).

 

 1. Solicitantul a înregistrat un număr mediu de salariați de cel puțin 1, în anul fiscal anterior depunerii cererii de finanțare Sau Solicitantul are cel puțin un salariat cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată, la data depunerii cererii de finanțare, angajati care trebuiesc pastrati pe toata durata desfasurarii proiectului.

Pentru restul informatiilor va rugam descarcati prezentarea de la sectiunea “DESCARCARI DOCUMENTE”

ULTIMELE ŞTIRI

07/06/2021

Idei de afaceri HoReCa, în România: De la Vocea clientului la platforma online prin care firmele găsesc bucătari

O serie de idei de afaceri românești din domeniul restaurantelor și hotelurilor au absolvit acceleratorul de afaceri HoReCa Business Accelerator 2021 – […]
21/04/2021

Ajutoarele HoReCa si Agentii de Turism 2021: Lista cheltuielilor eligibile și condițiile pentru firme (proiect de procedură)

Ministerul Economiei a lansat, miercuri, în dezbatere publică propunerea oficială de procedură de implementare a viitoarei scheme de ajutoare de […]
21/04/2021

Comisia Europeană a aprobat schema de ajutoare HoReCa la valoarea de 500 milioane euro

Comisia Europeană permite statului român să acorde ajutoare de stat de până la 500 de milioane de euro în total […]

SUNAŢI ACUM ŞI PROGRAMAŢI O ÎNTÂLNIRE

Avem experientă în aproape toate domeniile de activitate, cu zeci de proiecte aprobate atât in mediul rural cât şi urban.